rotterdam

Werk zoeken in Rotterdam

Ben jij op zoek naar werk in Rotterdam? Lees dan verder en bekijk de tips om werk te vinden in één van de grootste steden van Nederland. Rotterdam is een stad die de laatste tijd steeds meer onder aandacht valt van veel Nederlanders. De Rotterdamse economie staat er goed voor. De stad wordt steeds aantrekkelijker voor de toerismesector, maar ook voor bewoners en ondernemers. De werkloosheid in Rotterdam daalt en de werkgelegenheid neemt sterk toe. Dit komt voornamelijk door de huizenmarkt in Rotterdam, dit is momenteel namelijk zeer aantrekkelijk. Daarnaast speelt ook de bevolkingsgroei en meerdere consumptieve bestedingen een belangrijke rol op het moment.  Door de stijging van de werkgelegenheid in Rotterdam, zijn er logischerwijs meer vacatures beschikbaar in Rotterdam. Er zijn veel vacatures beschikbaar in verschillende branches zoals de horeca, detailhandel maar ook zijn er veel technische vacatures in Rotterdam.

Solliciteren op vacatures in Rotterdam

Een cv is een essentieel onderdeel bij het solliciteren. Eigenlijk is dit niets anders dan jouw visitekaartje. Aan de hand van je cv word je wel of niet uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Op je cv staan de diploma’s die je hebt behaald en je werkervaring. Het is dan ook van belang dat jouw cv aantrekkelijk is voor een bedrijf. Een aantal tips voor het aantrekkelijk maken van je cv:

Het sollicitatiegesprek

Ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Een positieve eerste indruk en een goede voorbereiding zorgen vaak voor meer succes. Of je nou wordt uitgenodigd voor een functie in de horeca of door het reageren op een technische vacature in Rotterdam, het is altijd fijn als je een beetje weet wat je kan verwachten. Vrijwel op elke sollicitatie worden een aantal basisvragen gesteld. Daarnaast kan je bedrijfsgerichte, functiegerichte en mentaliteit- en flexibiliteit vragen verwachten op je sollicitatiegesprek.

 • Wees kort en krachtig
 • Pas de inhoud aan op basis van de vacature
 • Ontwerp een mooie lay-out
 • Een prettige leesbaarheid
 • Voorkom spellingsfouten
 • Let op de overzichtelijkheid
 • Begin altijd met het vermelden van de meest recente werkgever en diploma
 •  
  Technische vacature in rotterdam
   

  Na het sollicitatiegesprek

  Heb je een sollicitatiegesprek gehad en moet je nu afwachten op een telefoontje of een e-mail? Onderscheid je van de andere sollicitanten door een bedankbrief te sturen. In zo een brief bedank je het bedrijf voor het gesprek. Verder kan je vermelden dat je een positieve indruk hebt gekregen van het bedrijf, dat je erg enthousiast bent en over jouw interesse in de functie. Je kan afsluiten met het feit dat je uitkijkt naar een tweede gesprek.

  Klaar om te solliciteren in Rotterdam?

  Rotterdam is een veelzijdige stad, leuk voor jong en oud. De stad is goed bereikbaar en er is in de hele stad een goede infrastructuur aanwezig. Ideaal als je in een andere stad woont en graag in Rotterdam wilt werken. Gebruik deze tips bij het opstellen van je cv en het voeren van een gesprek.

   

  Veel succes!