detachering

3 redenen om voor een ICT detacheringsbureau te kiezen

Je zoekt extra personeel op je IT-afdeling. Er komt bijvoorbeeld een project aan waar specifieke kennis voor vereist is. Of je komt mensen tekort. Wat de reden ook is; je hebt behoefte aan extra IT-mensen. Je kunt natuurlijk een vacature openzetten en een werknemer in dienst nemen. Maar in dat is niet altijd de gunstigste zet. Een andere mogelijkheid is het in de arm nemen van een ICT detacheringsbureau. Maar wanneer kies je daarvoor? In deze blog geven we je 3 redenen om voor een detacheerder te kiezen. 

Wat is een ICT detacheringsbureau? 

Via een ICT detacheringsbureau ‘huur’ je eigenlijk iemand in voor je organisatie. Vaak voor wat langere tijd, van maanden tot jaren. Dit leg je vooraf vast. Het bureau heeft verschillende mensen in dienst met verschillende specialismen op het gebied van ICT. Op basis van de wens van je organisatie zoekt het bureau een geschikt persoon voor jouw vraag. De gedetacheerde heeft een contract bij het detacheringsbureau en is daarom niet in loondienst bij je organisatie. 

detacheringsbureau

Werkgeversverplichtingen zijn voor het detacheringsbureau 

De titel en de vorige alinea zeggen het eigenlijk al, wanneer je met een gedetacheerde werkt heb je niet dezelfde werkgeversverplichtingen als bij een ‘eigen’ werknemer. De gedetacheerde is in dienst van het bureau, en daarom zijn de werkgeversverplichtingen ook voor het bureau. Dat is voordelig voor jou, want detacheringsbureaus besteden vaak veel aandacht aan de ontwikkeling van hun personeel. 

Een detacheringsbureau zorgt voor een goede match 

Wanneer je met een detacheringsbureau samenwerkt kun je ervan uitgaan dat het bureau een goede match met jouw bedrijf zoekt. Loopt de samenwerking achteraf toch niet helemaal zoals verwacht? Dan mag je van het bureau verwachten dat ze je helpen met een oplossing. Dat scheelt, want met een werknemer in loondienst is dit vaak wat lastiger. 

Schaarse kennis inhuren 

Een belangrijke andere reden om voor een detacheerder te kiezen is als je op zoek bent naar specifieke kennis voor bijvoorbeeld een project. IT’ers zijn schaars, en zo ook hun kennis. Een detacheringsbureau kan helpen om iemand met de benodigde kennis aan jouw bureau te koppelen. 

Waarom kiezen voor een ICT detacheringsbureau ? 

Samenvattend kies je dus voor een ICT detacheringsbureau als je op zoek bent naar schaarse kennis, een werknemer zoekt voor een langere periode (van maanden tot jaren) maar niet alle bijbehorende werkgeversverplichtingen op je wil nemen. Natuurlijk draag je wel enigszins verantwoordelijkheid voor de gedetacheerde, maar kosten voor ontwikkeling en arbeidsvoorwaarden lopen via het detacheringsbureau.