rubber T profiel

T-profielen kopen: wat komt hierbij kijken?

Er zijn verschillende situaties waarbij je gebruik kunt maken van rubber profielen, voornamelijk als je spleten en kieren moet dichten. Je kunt rubber profielen op zo veel verschillende manieren gebruiken, maar wat zijn rubber profielen nou eigenlijk, wat zijn T-profielen precies en wat komt er allemaal kijken bij het kopen hiervan? Ga verder met lezen hieronder en je komt er veel meer over te weten.

rubber T profiel

Wat zijn rubber profielen?

Rubber profielen kunnen het best omschreven worden als profielen gemaakt van rubber die gebruikt worden voor een perfecte afwerking, maar ook voor een correcte afdichting. Rubber profielen kunnen op veel verschillende manieren toegepast worden en worden voornamelijk gebruikt in de chemische industrie, in de scheepvaart industrie, in farmaceutische bedrijven, in de bouw en infrastructuur maar ook in de voedselindustrie. Rubber profielen kunnen niet worden gelast, maar je kunt de profielen wel met een geschikte rubberlijm verlijmen. Een andere manier om rubber profielen te bevestigen is door een bevestigingsstrip te gebruiken. Wil je rubber profielen kopen, dan kan dit per meter maar ook op rol.

Wat zijn T-profielen?

Een T-profiel is niets meer dan een rubber profiel dat speciaal ontworpen is voor het dichten van kieren en spleten, voornamelijk van deuren, ramen, luiken maar ook bij plaatmateriaal. Een T-profiel heeft zijn naam te danken aan de stalen vorm, welke is gemaakt in een letter ‘T’. Er zijn verschillende soorten en maten T-profielen. De meeste T-profielen hebben een standaard hoogte en breedte die ergens tussen de 30 en 140 mm kan variëren. Welk T-profiel je moet aanschaffen hangt af van je situatie en de toepassing van het profiel.

De mogelijkheden van T-profielen

Er zijn verschillende mogelijkheden die komen kijken bij T-profielen. Je kunt hierbij uitgaan dat T-profielen dankzij de hoge elasticiteit een optimale bescherming kan bieden tegen scheuring. Daarnaast zijn T-profielen Uv-bestendig en ozonbestendig. Verder worden T-profielen veelvuldig toegepast in de carrosseriebouw, maar ook veel in de scheepsbouw.

Wat zijn de voordelen van T-profielen?

Er komen een aantal voordelen kijken bij T-profielen. Denk zo aan de versteviging die komt kijken bij de verschillende bouwconstructies en de strakke afwerking die mogelijk is dankzij de T-profielen. Daarnaast hebben T-profielen optimale statische eigenschappen en zijn ze recyclebaar. Ten slotte kan je bij T-profielen uitgaan van een zeer eenvoudige verwerking waardoor het inhuren van een deskundige eigenlijk niet noodzakelijk is.

T-profielen op maat

Je kunt standaard rubber profielen kopen, maar als je verzekerd wilt zijn van profielen die perfect aansluiten op het eindproduct dan maak je een zeer verstandig besluit als je rubber profielen op maat koopt. Je kunt hierbij T-profielen kopen in afwijkende formaten en in verschillende RAL kleuren. Zo kan je T-profielen kopen in de gewenste kleur waardoor de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn.

Ben je op zoek naar rubber profiel dat perfect past in je situatie? Als je een T-profiel zoekt voor het dichten van spleten en kieren, zorg er dan voor dat je profielen koopt van hoogwaardig kwaliteit zodat je zeker weet dat je een goede aankoop maakt.