polyester vloer

Een polyester vloer hebben

Polyester is een van de bekendste soorten materialen die we in het dagelijks leven gebruiken. Zo kennen we het product onder andere van onze kleding en keukenproducten, maar wist je ook dat dit materiaal gebruikt kan worden om de vloer in je huis mee te maken? Het gaat hierbij niet om de vloer zelf, maar om een polyesterlaagje dat je op de bestaande vloer kunt aanbrengen. Met deze laag kun je daarna ook weer verder werken om je vloer of wand meteen een stuk strakker en mooier te maken. Wil je meer weten over hoe polyester gebruikt wordt voor in je huisinrichting en hoe jij dit zelf ook kunt doen om het gewenste effect te hebben? Hieronder lees je hier meer over.

Waarom een laag polyester op je vloer of wand?

Polyester kan in huis gebruikt worden om een extra beschermende laag aan te brengen. Deze laag is met name gericht op de vloer en wanden vochtdicht te houden. Het polyester is namelijk water absorberend, waardoor je veel minder snel kans loopt op lekkage. Hierom wordt de laag polyester vooral gebruikt in vochtige ruimtes, zoals de badkamer of de keuken.

Verder kan een laag polyester zorgen voor een strakke en industriële look. Het polyester glimt mooi in de kamerverlichting en behoudt deze glans voor een langere periode. Je hoeft de laag dan ook niet periodiek te vervangen. Eén keer aanbrengen en je kunt er nog jaren mee door.

Hoe wordt de polyester gebruikt?

De laag polyester wordt aangebracht op de ondergrond of achterwand van je ruimte. De laag wordt op de wand of vloer gesmeerd en deze laag laat je dan een tijdje rusten, zodat deze genoeg de tijd heeft gehad om te verharden en zich goed te vormen naar het oppervlak. Vervolgens kun je de vloerbedekking eroverheen plaatsen en je bent klaar. In de meeste gevallen plaats je over het polyester een laag tegels, waardoor het polyester kan dienen als een spons voor het water dat van de tegels afglijdt. Voor de rest is dit vrijwel het enige waar je rekening mee hoeft te houden. Eenmaal de laag aangebracht kun je bij normaal gebruik van de ruimte nog jaren genot hebben van het polyesterlaagje.

polyester vloer

Hoe breng je de laag aan?

Polyester wordt toegepast door deze op het oppervlak te smeren. Dit doe je gelijkwaardig, zodat er overal evenveel polyester zit en er geen oneffenheden ontstaan. Het is aan te raden om een laag van rond de 10 centimeter aan te brengen, zodat het vocht ook bij intensief gebruik van de ruimte goed opgevangen kan worden.

Je kunt de laag polyester laten aanbrengen door een klusbedrijf, maar je kunt dit ook zelf doen. Polyester wordt verkocht in grote emmers, vergelijkbaar met verfpotten. Je hebt dan onder andere de keuze uit plamuur, top coat en gel coat. Ook kun je vaak bij hetzelfde verkooppunt een reparatiesetje kopen, mocht er schade zijn ontstaan in de laag. Het klinkt wellicht als iets lastigs, maar het zelf aanbrengen van een laag polyester op de muur of vloer is eenvoudiger dan het lijkt. Vooral als je goed weet hoe je de laag evenredig aan kunt brengen.