rietdak onderhoud

Een rietdak onderhouden, dit is waarom dat zo belangrijk is

Heeft u een prachtig rietdak? Als trotse eigenaar wilt u natuurlijk zorgen dat het zo mooi blijft en de esthetische waarde van uw pand blijft ondersteunen. Om lekkages te voorkomen is er onderhoud nodig. RietBehoud is de rietdekker voor alle onderhoudsklussen aan uw rietdak.

Onderhoud rietdak

Een rietdak onderhouden is belangrijk om schade te voorkomen. Daarnaast oogt uw dak mooier na het onderhoud. RietBehoud is de specialist voor onderhoud van uw rietdak. Ieder dak is uniek en we kijken bij elke onderhoudsklus naar welke werkzaamheden er nodig zijn. Een rieten dak op leeftijd heeft vaak behoefte aan nieuw riet op plekken waar het sneller slijt. Een jonger rietdak heeft soms genoeg aan het impregneren en verwijderen van mos en algen. Ook de locatie is van belang. Riet in de buurt van veel bomen zal sneller slijten. Daarom dient ieder rieten dak te worden behandeld als uniek. Een vakspecialistische rietdekker bespreekt van te voren met u welke werkzaamheden er nodig zijn. 

Schade aan uw rietdak

Schade moet zo snel mogelijk hersteld worden. Het kan zich namelijk snel uitbreiden met vervelende gevolgen. Een lekkage is moeilijker te herstellen, dus voorkomen is altijd beter. Schade kan veroorzaakt zijn door achterstallig onderhoud. Maar ook door externe factoren. Voorbeelden daarvan zijn stormschade of vogelschade. Bladeren, mos en algen dienen tijdig verwijderd te worden. Deze kunnen het riet aantasten.

rietdak onderhoud

Neem contact op met de specialist bij schade of specialistisch onderhoud van uw rieten dak.

De specialist onder de rietdekkers

Een rietdak onderhouden is vakspecialistisch werk. Naast een opleiding tot rietdekker, is er specialistisch gereedschap nodig om het onderhoud uit te voeren of om schade te repareren. Niet alleen om het riet op te stoppen of bij te vullen, maar denk ook aan speciale ladders en gereedschap om bij ieder uniek dak elke plek te kunnen controleren en behandelen. Hier onderscheidt de amateur zich van de specialist.