een blister als product verpakking

Jouw product keurig en aantrekkelijk verpakt

Bij het verkopen van producten wil je natuurlijk dat alles er netjes en aantrekkelijk uitziet. Het product moet goed zichtbaar zijn, stevig en strak verpakt zijn en natuurlijk makkelijk op te hangen zijn. Als je op zoek bent naar iets wat ervoor zorgt dat jouw product deze kwaliteiten heeft, dan hebben wij het antwoord. Een blisterverpakking is uitermate geschikt voor de klus. Maar wat is een blister verpakking? Waarvoor dient het? En voor welke producten is een blisterverpakking bedoeld? In dit artikel beantwoorden wij al jouw vragen over dit handige product. 

Blister verpakkingen

Dus wat houdt een blister verpakking precies in? Een blister verpakking is een eenvoudig verpakkingsmiddel voor een product dat ervoor zorgt dat alles er netjes en aantrekkelijk uitziet. Dankzij het transparante oppervlak ziet de klant exact wat hij koopt.  Het plastic van een blister verpakking wordt gevormd in de vorm van het artikel. Een blister verpakking past dus altijd. Ook zal het product niet beschadigd worden dankzij het sterke omhulsel van het plastic. Tijdens transport zal jouw product dus veilig zijn. Natuurlijke zijn er veel verschillende soorten producten en daarom zijn er ook veel verschillende soorten blister verpakkingen. 

 

HF-blister verpakkingen

Een HF-blister bestaat uit een blisterdeksel en een doorzichtige achterzijde. Deze worden door middel van thermisch of hoogfrequent sealen met elkaar verbonden. Met dit type blisterverpakking is het product volledig rondom zichtbaar. Een HF-blister biedt een uitstekende bescherming tegen de vele stofdeeltjes die in een winkel rondzwerven. Ook is het een uitstekende beveiliging tegen diefstal.

 

Scharnierende blister

Een andere variant van de blister verpakkingen is een scharnierende blister. Dit is een verpakking gemaakt uit één materiaal, zo heb je volledig vrij zicht op het product. Het is erg eenvoudig om het product in de blister verpakking te plaatsen. Je hoeft het alleen op te vouwen en dan ben je klaar. Deze verpakkingen zijn meestal gemaakt van doorzichtig plastic folie die gevormd is door middel van een thermisch proces. 

 

Verschuifbare blister verpakkingen 

Op zoek naar een blister verpakking met een snelle en ongecompliceerde bediening? Dan is de verschuifbare blisterverpakking een goede optie. Deze blister is een transparante verpakking en bezit vaak effectieve reclame. Ook is deze verpakking erg veilig. Je vraagt je misschien af hoe je deze blister verpakking in elkaar zet? Nou, dat is vrij simpel. Schuif de blisterkaart in de gebogen randen en je bent klaar. Je kunt ook de blisterverpakking dicht nieten of lijmen met een etiket. De schuifblister is meestal gemaakt van doorzichtig plastic folie. Vaak kun je aan de achterkant van de blister verpakking een kartonnen of plastic kaarten schuiven met de informatie van het product en de barcode. 

 

Verzegelde blister

Dan heb je ook nog de verzegelde blister. Bij deze blister verpakking wordt er een plastic kap tegen een kaart verzegeld nadat deze gevuld is met het product. De blister verpakking wordt dan door middel van warmte dicht geseald. 

 

een blister als product verpakking