wetboek voor een arbeidsrecht advocaat

Jouw held bij conflicten op de werkvloer 

Merk je een zekere spanning op het kantoor of heersen er verhitte discussies op de werkvloer? Voel je je ellendig en is op werk verschijnen geen optie meer? Of heb je het gevoel dat een ontslag in de nabije toekomst is? Wacht dan niet en zoek hulp bij dé Arbeidsrecht advocaat in Den Haag. 

Arbeidsrecht advocaat Den Haag

Conflicten op de werkvloer of een ontslag zijn ingrijpende gebeurtenissen. Jouw baan is namelijk een groot deel van je leven en je spendeert veel tijd van de dag met je collega’s. Als deze nare gebeurtenissen voorkomen wil je natuurlijk weten wat jouw positie is. Wat kun je als werknemer wel of niet doen? Waar heb je recht op? Dat zijn de vragen die wij maar al te graag beantwoorden. Wij zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht daarom jouw rots in de branding in dit soort situaties. Vele werknemers gingen je voor en zijn met de juiste strategie, goede onderhandeling en soms een hogere vergoeding uit deze nare situatie gekomen. 

Herken je een arbeidsconflict? 

Er zijn verschillende redenen voor het ontstaan van conflicten op de werkvloer. Vanuit de werkgever zijn het langdurig ziek zijn of het niet goed functioneren vaak redenen voor een conflict of ontslag. Echter zijn er ook andere redenen vanuit de kant van de werknemer die zorgen voor spanning op de werkvloer. Voel je je gediscrimineerd of geïntimideerd? Word je niet gewaardeerd of zelfs gepest op het kantoor? Dan zijn dit serieuze omstandigheden die het beste opgelost kunnen worden met het advies van een arbeidsrecht advocaat. 

wetboek voor een arbeidsrecht advocaat

Een ontslag op de horizon

Ten eerste: neem een diepe adem en kijk mee naar de feiten. Een werknemer kan je niet zomaar ontslaan. Teken daarom nooit zomaar een ontslagvoorstel en zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent. Belangrijke onderwerpen die je werkgever moet kunnen aantonen zijn: de reden, een goede vergoeding en de kans op een WW-uitkering. Dé arbeidsrecht advocaat neemt deze onderwerpen onder loep en gaat aan de slag om jou het beste uit de situatie te helpen. We maken een stappenplan, beoordelen het terechte of onterechte ontslag en onderhandelen met de werkgever. In deze lastige positie is de arbeidsrechtadvocaat het aanspreekpunt. Op deze manier kunnen beide partijen hun ei kwijt zonder het conflict te verergeren. 

Een arbeidsconflict, wat nu?

Er zijn drie manieren om een conflict op de werkvloer op te lossen. Ten eerste heb je een Mediation: de werkgever en de werknemer proberen het conflict structureel op te lossen met behulp van een mediator. Dan heb je altijd nog het wederzijds geaccepteerde ontslag. De werkgever en de werknemer zijn allebei het eens dat ontslag de juiste oplossing is. Ze proberen in goed overleg door middel van een vaststellingsovereenkomst tot een mooie afsluiting te komen. Als het conflict te diep is en overleggen niet meer gaat kun je als werknemer altijd nog met zwaarder geschut komen. Je kunt procederen en dan stap je naar de rechter. Bij alle drie uitkomsten zijn wij er om je te voorzien van goede juridische adviezen en strategieën. Ook in het geval van procederen zijn wij uiteraard je advocaat. 

Vooral niet doen bij een arbeidsconflict 

Er zijn een paar dingen die je vooral niet alleen moet doen bij het oplossen van een arbeidsconflict. Teken nooit direct een vaststellingsovereenkomst zonder een check van een ervaren jurist bekijken. De overeenkomst is meestal vooral gunstig voor de werkgever en het komt vaak voor dat er enigszins fouten in zitten. Er valt dus meer uit het de overeenkomst te halen dat je op het eerste gezicht ziet. Ons advies: neem zelf rustig een kijkje naar de vaststellingsovereenkomst en laat weten wanneer je iets van je zal laten horen aan je werkgever. Een deadline van je werkgever kun je verwachten maar hier hoef je je niet aan te houden. Het is vooral belangrijk dat je advies en hulp krijgt van een juridische specialist bij het nemen van beslissingen. Ga niet zomaar akkoord met betaald verlof, dit kan namelijk achteraf worden gezien worden als een indirecte schulderkenning, en zorg ervoor dat het conflict niet escaleert. Dat kan er namelijk voor zorgen dat de werkgever in het gelijk wordt gesteld. 

Neem contact met ons op 

Klinkt deze ingrijpende en moeilijke situatie je bekend in de oren? Heb je behoefte aan een helpende hand om met een goed resultaat uit een conflict op de werkvloer te komen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en dan zorgen wij ervoor dat een arbeidsrecht advocaat paraat staat.