de vloer isoleren

PIF Isolatiefolie voor het isoleren van de vloer

PIF Isolatiefolie wordt voornamelijk gebruikt bij het isoleren van houten- en betonvloeren. Dit type isolatiefolie kan alleen aangebracht worden indien er een kruipruimte in huis aanwezig is die minimaal 60 centimeter hoog is. Dit is noodzakelijk omdat met PIF isolatie, ook wel reflecterende folie genoemd, aan de onderkant van je vloer aangebracht wordt.

de vloer isoleren

Wat is PIF isolatiefolie

PIF isolatiefolie is een van de materialen die je kan gebruiken bij het isoleren van de vloer. PIF isolatiefolie is een compacte folie dat bestaat uit een meerdere lagen van aluminium. Tussen deze lagen bevinden zich kussens met stilstaande lucht. Deze stilstaande lucht is noodzakelijk voor het tegenhouden van de kou. Door het aanbrengen van PIF isolatiefolie blijft de warmte in de kamer op de vloer en verdwijnt deze warmte niet via de onderzijde.

Heeft PIF isolatiefolie een hogere isolatiewaarde?

De isolatiewaarde van PIF folie is afhankelijk van het aantal lagen en dus de dikte. Deze factoren bepalen samen de hoogte van de isolatiewaarde. De besparing op de energierekening is dus afhankelijk van de dikte van de isolatiefolie. Hieronder ziet u een inschatting van de isolatiewaarde met de bijbehorende dikte.

LaagdikteIsolatiewaarde
3,6 cmRc = 2,5
8,1 cmRc = 4,0
11,7 cmRc = 5,0

Alle isolatiemateriaal wordt uitgedrukt in een specifieke Rd-waarde of Rc-waarde. De Rc-waarde drukt het isolerend vermogen van de gehele constructie uit, zoals het dak of de vloer. De Rd-waarde drukt het isolerend vermogen uit van het aangebrachte isolatiemateriaal. Voor beide waardes geldt, hoe hoger de waarde, hoe hoger de warmteweerstand. Wilt u hierover meer informatie? Neem een contact op met specialisten.

Is mijn kruipruimte geschikt voor PIF isolatiefolie?

De PIF isolatiefolie werkt uiteraard het allerbeste als het zorgvuldig is aangebracht. Gebeurt dit niet dan zal ook de isolerende werking niet goed zijn. Zoals gezegd moet de hoogte van de kruipruimte minimaal 60 centimeter zijn. Daarnaast is het belangrijk dat er niet te veel leidingen aanwezig zijn, omdat het materiaal luchtdicht geplaatst moet worden.

Wat zijn de kosten van PIF isolatiefolie?

Het is lastig op de precieze kosten vooraf in kaart te brengen. De grootte van de kruipruimte is een belangrijk onderdeel om de kosten te bepalen. Daarnaast spelen ook de bereikbaarheid van uw kruipruimte en de vloertype een rol. Over het algemeen moet u rekening houden met een bedrag van rond €40,- per vierkante meter.